با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی هر روز شاهد تغییرات گستردهای در حوزههای مختلف و ساختمانسازی هستیم. مصالح جدید و مختلفی برای سهولت و استحکام در روند کار سازهها تولید شدهاند. این مصالح با روشهای مختلف و در ابعاد و انواع گوناگون عرضه میشوند. یکی از محصولات جدید ارائه شده به تیرچه بتنی معروف است. اما سوال اصلی این میباشد که تیرچه بتنی چیست و یا چه کاربرد هایی دارد؟ این محصول دارای انواع مختلف و اجزای تشکیلدهنده گوناگون است و همچنین معایب و مزایای مختص به خود را دارد. تیرچه بتنی در ساخت سقف ساختمان ها کاربرد فراوان داشته و نقش مهمی را ایفا میکند. در این مقاله سعی بر آن داریم تا تیرچه پاشنه بتنی و کاربرد های آن را به شما معرفی کنیم. پس ما را همراهی کنید.
تیرچه بتنی چیست ؟
در پاسخ به سوال تیرچه بتنی چیست میتوان گفت: تیرچه بتنی قطعهای پیش ساخته است که از میلگرد و بتن ساخته شده است. در صنعت ساختمانسازی زیر مجموعه مصالح پر کاربرد و رایج بوده کاربرد اصلی آن در ساخت سقف ساختمان است. این عضو پیش ساخته از بتن و آرماتورهای فولادی است. این قطعه با قرار گرفتن بلوکها در بین تیرچهها، تحت عنوان قالب و با بتن پوششی درجا ریخته شده، تشکیل دهنده مقطع مرکب T شکل هستند. این تیرچهها به دو نوع تیرچه خرپایی و تیرچه پیش تنیده تولید میشوند.
ابعاد تیرچه باتوجه به نوع و اندازه بار زنده وارد شده بر سقف، دهانه و فاصلههای بین تیرچه متفاوت است. تیرچه دارای حداقل عرض و ضخامت بتن آن 40 میلیمتر است. قطر در میلگرد کششی و فشاری اصلی حداقل 8 میلیمتر است. همین قطر در میلگرد ساده که نقش مهارکننده دارد، حداقل 6 میلیمتر خواهد بود.
وزن بلوکها و بتن پیش از بهدست آمدن مقاومت بتن ریخته شده، به کمک شمعبندی یا تکیهگاههای موقت تحمل میشود. پس از بهدست آمدن مقاومت بتن ریخته شده، تیرهای بتنی به شکل T کنار هم و به هم چسبیده هستند. این تیرهای T شکل متحمل لنگر خمشی و ناشی از بارهای سقف هستند و به تیرهای اصلی منتقل میشوند.
کاربرد های تیرچه بتنی طی مراحل مختلفی قابل شرح است:
مرحله اول: در مرحله حملونقل، تیرچه متحمل بار حاصل از وزن خود است.
مرحله دوم: در این مرحله تیرچه، بارهای مرده حاصل از اجزای سقف و نیز بارهای زمان اجرا را بین تکیهگاههای موقت یا شمعبندیها متحمل میگردد. این مرحله تا قبل از به دست آمدن مقاومت بتن ریخته شده است.
مرحله سوم: این مرحله پس از به دست آمدن، مقاومت بتن ریخته شده بوده و در آن شمعبندیها برداشته شدهاند. همچنین تیرچه بهعنوان عضو کششی T شکل، بارهای حاصل از بارهای مرده و زنده را در حین بهرهبرداری متحمل میگردد.
کاربرد تیرچه پاشته بتنی
تیرچه پاشنه بتنی ، قبل از نصب، بتنریزی میشود. این محصول بهعنوان تامین تکیهگاه بلوکها برای قالب دائمی و همچنین بهعنوان پرهیز از قالببندی قسمت زیرین سقف بهکار میرود. در تیرچه های بتنی نوعی از بتن در پاشنه استفاده میشود که به لحاظ مقاومتی از بتن اصلی ضعیفتر است. این نوع بتن ضخامتی حدودا 5 سانتیمتر و عرض 11 سانتیمتر را داراست. در این پاشنه علاوه بر میلگردهای کششی اصلی و تقویتی، اتصالات زیگراگها با این میلگرد وجود دارد. ازجمله کاربرد های مهم و اصلی تیرچه پاشنه بتنی در سقف بوده که در ادامه آن را شرح میدهیم.
کاربرد تیرچه پاشته بتنی در سقف
- این بتن تحت عنوان عضو کششی سقف عمل میکند. نقش آن محافظت از سقف در برابر حملات اسیدی و حرارتهای مختلف است. همچنین در محیطهایی که احتمال خورندگی بالایی وجود دارد، این بتن مانع آسیبدیدگی بتنهای کششی است.
- در صورت اجرای مناسب، در حین اجرای بتن اصلی سقف بتن پاشنه، تیرچه به عنوان عاملی در کاهش شمعگذاری در زیر سقف و افزایش سرعت کار و نیز کم کردن هزینه اجرای سقف میباشد. در واقع مجموعه بتن پاشنه و میلگردهای کششی، در برابر لنگرهای ناشی از بار اصلی بتن مقاومت زیادی دارند. مجموعه تیرچه پاشنه بتن، همچنین نیاز به شمعگذاری را کمتر میکنند.
- در آخر این عضو سبب ایجاد یکپارچگی بین پاشنه و تیرچه بتن اصلی میشود.
کلام آخر
ساختمانسازی زیر مجموعه کارهای حساس و با دقت محسوب میشود. لذا برای شروع کار باید تمامی جوانب را در نظر گرفت و با علم و آگاهی کامل نسبت به تهیه مصالح، نقشه ساختمان و روند کاری اقدام کرد. سقف مهمترین عضو ساختمان است. از این رو باید به گونهای ساخته شود که مقاومت و استحکام لازم در برابر تمام آسیبهای احتمالی داشته باشد. تیرچه بتن و بتن پاشنه در ساخت سقف نقش مهمی را ایفا میکنند. برای راهنمایی و مشاوره در این زمینه با همکاران ما در شهر مفتول از طریق شماره 54483_021 در ارتباط باشید. ما آماده پاسخگویی به شما هستیم و بهترین محصولات مفتولی از انواع توری حصاری گرفته تا رابیتس و مفتول گالوانیزه و مفتول مسوار را در اختیار شما قرار میدهیم.
:: برچسبها:
تیرچه بتنی ,
کاربرد تیرچه بتنی ,
توری حصاری ,
رابیتس ,
مفتول گالوانیزه ,
:: بازدید از این مطلب : 250
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0